Makerday - ingyenes műhelyprogramok

Családi nap - Makerday

Örömmel invitálunk egy szórakoztató családi alkotónapra, ahol építhetsz és programozhatsz rajzolórobotot, megismerkedhestz a 3D nyomtatás világával, textilkísérleteket csinálhatsz szakártőinkkel. A nap során kipróbálhatod a LittleBits moduláris mikroelektronikai készletet is, amelyből távírányítós autót vagy elektromos gitárt is fabrikálhatsz a helyszínen.

Különleges nap március 25-e a Makerspace.hu életében. A Visegrádi Alap által támogatott program keretében Nagykovácsiban, Pozsonyban, Varsóban és Czech Budweis városában párhuzamosan zajlik majd az alkotás. A program keretében rajzolórobotkat építünk közösen és az internet segítségével Nagykovácsiból küldünk parancskódokat, melyeket a többi városban épülő robotok fognak majd végrehajtani. A program robotépítéssel kezdődik, programozással folytatódik végül pedig mindannyian megnézhetjük, ahogy életre kelnek a fura kis kábellények.

A robotépítés mellett kísérőprogramokkal is készülünk, hogy kipróbálhasd a 3D nyomtatást, a lézervágást, a mikroelektronikát vagy kísérletezni tudj textillel.

Az eseményre ászványvízzel és gyümölccsel készülünk, de szívesen fogadjuk ha bedobsz a közösbe egy kis aprósüteményt, vagy egy műhelyben is könnyen fogyasztható házi készítésű desszertet.

IDŐPONT

Március 25-én 10:00-16:00-ig 

A FOGLALKOZÁS ÁRA

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött és a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően mindeki számára ingyenes.

JELENTKEZÉS

HELYSZÍN

A nagykovácsi kastély alkotóműhelye, Nagykovácsi, Kolozsvár u. 2./B

Mivel elkezdődött mellettünk a Teleki-Tisza-kastély felújítása, mostantól máshogy lehet megközelíteni a nagykovácsi makerspace-t. A Kossuth Lajos utca 2. helyett a Kolozsvár utca 2./B felőli hátsó bejáraton lehet bejutni hozzánk. Gyalogosan a Kastély közön át, autóval az Úttörő utcán keresztül lehet megközelíteni a Kolozsvár utcai hátsó bejáratot, ahol parkolni is tudtok. Innen a térképen pirossal jelölt épülethez kell eljutni.

KONTAKT

Ha még többre vagy kíváncsi, írj nekünk!
hello_KUKAC_makerspace.hu

Vagy hívj minket!
06 20 321 0249

Esemény típus: 
Nyílt nap
Esemény korosztály: 
Felnőtt és gyerek
Dátum: 
2017. március 25.