Jövő városa tábor 10 - 14 éves korosztálynak

Az Jövő városa táborunk során öt nap alatt fából és kartonból építünk fel egy óriási várost, amelyben mikroszámítógépek vezérlik a közvilágítást, a közösségi közlekedést, sőt, az egyes köz- és magánépületek energiagazdálkodását is.

A gyerekek megismerkednek a modern urbanisztika témakörével, megtanulhatnak littleBits és Arduino moduláris elektronikai elemekből intelligens rendszereket építeni, amelyeket aztán beépítenek a város épületeibe, illetve hagyományos fa- és papíripari technikákkal létrehozhatják az épületeket, 3D nyomtathatnak utcabútorokat és egyéb tárgyakat. Az ötödik napra egy kész várost építenek, amelyet együtt mutatunk be a szülőknek.  

A tábor előzetes képzettséget nem igényel, úgy lett kialakítva, hogy minden résztvevő számára élvezetes legyen és sikerélményt nyújtson.

Időpontok:

  • július 17-21 hétfőtől péntekig 9-17:00-ig          - JELENTKEZÉS
  • július 24-28 hétfőtől péntekig 9-17:00-ig          - JELENTKEZÉS
  • augusztus 14-18 hétfőtől péntekig 9-17:00-ig  - JELENTKEZÉS

Milyen hasznos tudásból ad ízelítőt?

3D tervezés, 3D nyomtatás, 2D grafikai tervezés, programozás, elektronika, robotika, urbanisztika, fenntartható fejlődés

Ajánlott életkor: 10-14

Ár: 50 000 forint

A helyszín

A  NOHA Stúdió egy organikusan fejlődő föld alatti alkotólabirintus a Jászai Mari tér tőszomszédságában. A kerámiától, a jógán és a filemzésen át mára már a Makerspace.hu digitális alkotópedagógiai foglalkozásai is elérhetőek. Megközelíteni a rakpart és a Pozsonyi út felől egyaránt egyszerű és a parkok, a Margit sziget közelsége miatt kiváló táborhelyszín. 

Pontos cím: 1137 Budapest, Pozsonyi út 12. (gyere be az átjáró udvarba a Duna felé, ott ha szembe állsz a 12-es számmal, a jobb oldali szuterén a noha, keresd a logót, gyere le a lépcsőkön.)  

A táborokról

A hétfőtől péntekig tartó bejárós táborainkat úgy alakítottuk ki, hogy a résztvevők játéknak éljék meg ezt az öt nap alkotást a műhelyben, inspirálják őket az előttük álló feladatok, és lelkesen essenek neki olyan dolgoknak, amelyekről korábban nem is gondolták volna, hogy képesek megtervezni és létrehozni őket. Mivel a táborok nem ottalvósak, szállást nem, de étkezést biztosítunk, a leggyakoribb ételallergiákhoz alkalmazkodunk.

Milyen készségeket fejlesztünk?

A gyerekek megtanulnak önállóan és csapatban dolgozni, a saját elképzelésüket céltudatosan végigvinni a megvalósításig, eközben megtanulják kezelni a kudarcot, fejlődik a problémamegoldó képességük, míg az alkotás örömének megélése magabiztossá, motiválttá teszi őket. A feladatok fejlesztik a kézügyességet és a vizualitást.

Jelentkezés

Tölts ki a NOHA Stúdió honlapján elérhető regisztrációs lapot és kövesd a lépéseket!

KONTAKT

Ha még többre vagy kíváncsi, írj nekünk!
hello_KUKAC_makerspace.hu

Vagy hívj minket!
06 20 321 0249

Esemény típus: 
Tábor
Esemény korosztály: 
Gyerek
Dátum: 
2017. július 17. - 2017. július 21.