Irány a Hold! Építs saját holdjárót! - Belvárosi workshop 10-14 éveseknek

Irány a Hold!

Már lehet jelentkezni a Puli és a Makerspace.hu csapata által fejlesztett Holdjáró építő workshopokra. A NOHA Stúdió Budapesti helyszínén játékos formában ismerkedhetnek meg az űrtevékenység világával a 10-14 éves kalandozni vágyó fiatalok. 

A Makerspace.hu és a Puli első együtt megalkotott workshopja során a résztvevő diákok megépítik saját működőképes Puli modelljüket, amellyel speciális feladatot is el kell végezniük az újdonsült robotépítőknek. A Holdjáróépítő workshop célja, hogy a 10-14 éves gyerekek szórakoztató formában tanuljanak komoly dolgokat. A kétórás foglalkozás során kreativitásukat megmozgatva, játszva ismerkednek az űrkutatás történelmének legfontosabb eseményeivel, betekintést nyernek a Holdra szállás kihívásaiba, nem utolsó sorban pedig hasznos fizikai és elektronikai ismereteket is szereznek. A foglalkozások során a LittleBits moduláris  mikroelektronikai készletét és a klasszikus szerszámhasználatot kombinálják a résztvevők egy eddig ismeretlen formában.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Miért jó a gyereknek?

  • Fejlődik a manuális készséges
  • Játszva tanul
  • Csapatban dolgozik
  • Megold egy nehéz feladatot
  • Sikerélménye lesz
  • Nő az Önbizalma

IDŐPONT

  • 2017. április 27 17:00 csütörtök - JELENTKEZEM!
  • 2017. május 04 17:00 csütörtök - JELENTKEZEM!
  • 2017. május 11 17:00 csütörtök - MEGTELT

 

HELYSZÍN

NOHA STÚDIÓ - Budapest, XIII. kerület, Pozsonyi út 12.

További információ: www.nohastudio.hu

Térkép linkje IDE KATTINTVA érhető el!

 

A FOGLALKOZÁS ÁRA

A 2 órás foglalkozáson való részvétel ára 5.000 Ft / fő. A jegy megvásárlásával a Pulit is támogatod 1.000 Ft-tal, hogy eljusson a Holdra!  

A jegyet készpénzben, a helyszínen lehet megváltani. kérjük segítsd a munkánkat a pontos összeg előkészítésével.

 

Hogy mi az a littleBits?

A littleBits egy színes modulokból álló áramkörkészlet, mára több mint 2000 iskolában és makerspace-ben használják oktatásra, prototípusépítésre. Alapegységei apró motorok, szenzorok, programozható számítógépek, csengők, lámpák, amelyek mágnesesen kapcsolódnak egymáshoz, és érdekes, izgalmas találmányokat, játékokat vagy éppen használati tárgyakat lehet belőle építeni. A littleBits játék és tanulás egyszerre - szokták a Legóhoz is hasonlítani -, egy olyan készségfejlesztő, amiben felnőttek és gyerekek is örömüket lelik. A littleBits alkalmak pedagógiai értéke, hogy a résztvevők olyan élményeket kapnak, amelyek további kísérletezésre, alkotásra ösztönzik őket. Ráébrednek, hogy a körülöttük lévő tárgyak nem is annyira bonyolultak, megérthetők és átalakíthatók.

littleBitsről itt tudhatsz meg többet, vagy olvasd el az Index tesztjét és a vs.hu véleményét!

Magyarországon először

A Nagykovácsiban alakuló alkotópedagógiai központ 2015 tavaszán vált hivatalos littleBits Chapterré, Magyarországon elsőként, és egy nyári kötetlen bemutatkozás után szeptembertől indította el a littleBitsre épülő képzéseit, amelyek folyamatosan új és új oldalát mutatják be a színes áramköröknek.

 

KONTAKT

Ha még többre vagy kíváncsi, írj nekünk!
hello_KUKAC_makerspace.hu

Vagy hívj minket!
06 20 321 0249

Esemény típus: 
Workshop
Esemény korosztály: 
Gyerek
Dátum: 
2017. március 30. - 2017. május 11.