Blog

☺ SZ: Strommer Nóra
2017-05-03 13:42
Keressük új otthonunkat

Több mint 3000 résztvevő, 140 workshop, 10 nyári tábor, számtalan céges és szakmai esemény után úgy döntöttünk, hogy szeretett Nagykovácsi központunkat belvárosi helyszínre cseréljük. Te hol tudod elképzelni a Makerspace.hu közösségi műhelyét? Ebben most te is segíthetsz ha van konkrét öteled arra, hogy hol érzenénk legalább annyira otthonosan magunkat, mint Nagykovácsiban.

☺ SZ: makerspace.hu
2017-02-01 18:34

Szeretnél egy olyan helyen gyakornokoskodni, amit most jelöltek a Highlights of Hungary-n? Szívesen dolgoznál egy olyan előremutató ügyért, ami pár lépéssel közelebb hozná a 21. századhoz a magyarországi oktatást? Szereted, ha menő gépek vesznek körül, és érdekelnek az új technológiák?

Csatlakozz hozzánk! Most három munkatársunk mellé keresünk főiskolás vagy egyetemista gyakornokot.

KIK VAGYUNK MI?

☺ SZ: makerspace.hu
2017-01-12 12:46

Megajándékoznál valakit, de egy sokadik játék vagy vicces kacat helyett valami tartalmasabbat keresel? Az ajándékutalványok bármelyik workshopunkra vagy szakkörünkre beválthatók, így lehet belőle Minecraft szakkör vagy workshop, ahol cuki világító filcfigurákat lehet varrni. Ha a társas élményre neveznétek be, akkor januárban például jöhettek hozzánk saját, személyre szabott társasjátékot készíteni, vagy családi csapatokban működő kütyüket építeni.  

Az ajándékkártyák 3, 5 és 10 ezer forint értékben kaphatóak, amiket 2017. végéig bármikor beválthattok. 

☺ SZ: makerspace.hu
2017-01-10 13:42

2017-ben is érdemes lesz velünk maradni, mert rengeteg új eseménnyel készülünk. Januárban kötetlen esteken ismerkedhetnek nálunk a 3D nyomtatással és a lézervágással gyerekek, felnőttek, családok, kezdők és haladók. Emellett végre újra tartunk családi elektronika workshopokat a littleBits színes áramkörei és egyéb barkácshozzávalók felhasználásával. Visszatér néhány karácsonyi workshopunk, amiken profi, saját készítésű tárgyakat készíthettek, legyen az személyre szabott társasjáték, hímzett nyaklánc, vagy cuki világítós filcfigura.

☺ SZ: makerspace.hu
2016-11-25 13:29

Gyertek el, éljétek át közösen az alkotás örömét, és készítsetek értékes, személyre szabott ajándékokat! Karácsony előtt két hétvégét szentelünk az alkotásnak és a saját készítésű ajándékok gyártásának.

☺ SZ: makerspace.hu
2016-08-04 10:50

Ha már tudod, melyikre szakkörre jelentkeznél, csak kattints, és töltsd ki a jelentkezési lapot!

 

☺ SZ: makerspace.hu
2016-08-03 15:12

A makerspace.hu nagykovácsi alkotóműhelye oktatókat keres szeptembertől induló, robotikára, elektronikára, 3D nyomtatásra, famegmunkálásra épülő szakkörökhöz és workshopokhoz. Szívesen terveznél meg egy történelmi társasjátékot és valósítanád meg egy csapat általános iskolással úgy, hogy ehhez használhattok lézervágót, 3D nyomtatót, CNC marót? Vagy inkább működő mini szél- és vízerőművekkel termelnél áramot középiskolásokkal? Netán robotot építenél, okosruhákat varrnál?

☺ SZ: makerspace.hu
2016-07-14 11:41

A 3D nyomtatók, az új lézervágó és a famegmunkáló eszközök mellett digitális varrógépekkel és egy hímzőgéppel is felszerelkeztünk, így most végre meghirdethetjuk az első varrós workshopjainkat. Az első alkalmon az alapokkal ismerkedünk, miközben egy otthonról hozott ruhadarabot dobhat fel mindenki a saját elképzelése szerint, a másodikon saját pólót készítünk és dekorálunk.

☺ SZ: makerspace.hu
2016-06-14 10:01

2016 tavaszán izgalmas pedagógiai pilotképzésben közreműködött a Magyar Cserkészszövetség által üzemeltetett nagykovácsi makerspace. “A szakképzésben részt vevő tehetséges fiatalok tehetséggondozásának és az ezt segítő alkotópedagógiai műhelyek működésének támogatására” című és NTP-SZTG-M-2015 kódjelű pályázat lehetőséget adott arra, hogy a nemzetközi maker mozgalom oktatási módszereit és a cserkészmódszer elemeit a magyar közoktatás szereplőin próbálhassuk ki.

☺ SZ: makerspace.hu
2016-06-10 17:56

Nem véletlen mondják, hogy a Minecraft az új Lego, a mai gyerekek ugyanúgy építkeznek benne, mint a szüleik annak idején a Lego kockákkal. Az egyik nagy különbség, hogy a Minecraftban tényleg végtelenek a lehetőségek, ráadásul interaktív. A maker estek egyik népszerű programjának, a közös minecraftozásnak most külön workshopokat szentelünk. Egyet a kezdőknek, ahol egy középkori falu felépítésén keresztül ismerjük meg a Minecraftot és tanulunk egy kis történelmet, és egyet a haladóknak, ahol a nagykovácsi makerspace épületét építjük fel, és közben mérünk, szaladgálunk, összedolgozunk. 

Oldalak