A Magyar Cserkészszövetség a 100%-os tulajdonában lévő Cserkészingatlanok Nonprofit Kft.-t bízta meg a Teleki-Tisza-kastélykomplexum üzemeltetésével és vagyonkezelésével. A Nonprofit Kft. önálló gazdasági tevékenységet végez, ügyvezetője saját hatáskörben jogosult szerződést kötni és a területet teljeskörűen hasznosítani.

A kiírásokban szereplő 2017. június 5-i beadási határidő -lévén az pünkösdhétfő, munkaszüneti nap-, a következő munkanapra tolódik.

Nyílt pályázati kiírások

A Cserkészingatlanok Nonprofit Kft. az alább felhívásokat teszi közzé:

  1. Panzió üzemeltetési felhívás [közzétéve: 2017.05.04.]
  2. Kastély catering felhívás  [közzétéve: 2017.05.04.]
  3. Parkfenntartás és épületüzemeltetés  [közzétéve: 2017.05.04.]
  4. Technikai (hang-, fény-, színpadtechnika) [hamarosan]
  5. Eszközbérlés [hamarosan]

A Kastélykomplexum célkitűzései

  • Mint rendezvényhelyszínt szeretnénk az országos vérkeringésbe bekapcsolni. A kastély és a mellette található panzióépület, valamint a hatalmas kastélypark kiválóan alkalmas esküvők, konferenciák, kulturális programok, továbbképzések, tréningek megtartására.
  • Nagykovácsi életébe történő bekapcsolódás: fontosnak tartjuk, hogy a nagyközség életébe aktívan bekapcsolódjunk, így helyet szeretnénk adni a már korábban is itt helyet kapó rendezvények mellett új eseményeknek is. Szeretnénk a helyi vállalkozó szellemű emberek számára teret biztosítani ötleteik megvalósítására. A rendelkezésre álló négy épületet ennek szellemében elsősorban mint alkotó tereket szeretnénk megnyitni, ahol helyet kaphatnak a zöld környezetben inspirálódni vágyó szellem foglalkozásúak mellett a művészettel, alkotó tevékenységgel, oktatással foglalkozó emberek, csoportok is. Célunk továbbá, hogy a Cserkészszövetség ifjúságnevelő mivoltát figyelembe véve ne csak a helyi, saját cserkészcsapatunkat támogassuk, hanem a nagyközségben lévő más, ifjúsági és civil kezdeményezéseket is támogassuk lehetőségeinkhez mérten.
  • A Nagykovácsit érintő túra-, és kerékpáros útvonalak rengeteg turistát vonzanak a környékre. Célunk, hogy az eddigi átmenő forgalom helyett itt tartó erővel is bírjon a kastély, azaz legalább egy vendégéjszakát eltöltsenek az idelátogatók. Ehhez család- és turistabarát szolgáltatások kialakítását is tervbe vettük.