A Teleki-Tisza-kastélypark területén, három épületben kínálunk exkluzív környezetben, díszkertre néző helyiségeket, amelyek a főútról könnyedén elérhetőek. Ezek az épületek a kastély történelmi épületegyütteséhez tartoztak, ezért nem bontottuk le, hanem új funkciót kaptak a komplexum részeként. Teljes körű rekonstrukción estek át, megtörtént a teljes belső és külső felújításuk is. Ahol az örökségvédelem megkívánta, eredeti állapotban, de a mai kor igényeinek megfelelően állítottuk vissza az építészeti emlékeket.

Az alaprajzok és az irodaterek számozásai az alábbi tájékoztató kiadványban tekinthetőek meg. 
Az alábbi űrlapon keresztül fogadjuk a konkrét bérlési szándékokat. (Jelenleg minden elérhető helyünk foglalt. Az űrlapon beérkező szándékokat jelenleg azt követően tudjuk figyelembe venni, ha felszabadul hely.)

Az alábbi részleteket tesszük közzé a bérelhető helyiségekkel kapcsolatban

 • Bérleti díj irányár: nettó 8 Eur / négyzetméter + a négyzetméterre eső rezsiköltség / hó (A bérleti díj megállapítása egyedi megbeszélés alapját is képezi, a bérelni kívánt terek nagyságától, időtartamától függően. Házanként külön víz- és gázmérőóra biztosított.) Az önálló teakonyhával, és/vagy mosdóval rendelkező helyiségek bérlése esetén a négyzetméteráron felül nettó +5.000 Ft/hó/helyiség díjat számítunk fel, valamint +3000 Ft/hó/helyiség rezsiköltség hozzájárulást. Nem kizárólagos használat esetén nettó 2.900Ft/hó hozzájárulást kérünk.
  Egybefüggő terek (pl. folyosó, vizesblokk, stb.) bérlése esetén a teljes négyzetméter adódik össze, hiszen ezek kizárólagos használatba kerülnek. 
 • Takarítási és minden egyéb egyedi szolgáltatás külön megállapodás alapján történik. Az irodatereket berendezés nélkül, üresen adjuk át, a mosdók - teakonyhák bútorral felszereltek, használatra készek. (Bérlőink számára a lehető legnagyobb szabadságot és legkevesebb központi kötelezettséget szeretnénk előírni.)
 • Díjmentes belső, állandó parkolót minden bérlő számára egyet biztosítunk alapértelmezettként. (Ezen felüli parkolók bérlésére nettó 1500Ft/hó díjért lesz lehetőség szükség esetén.) Természetesen vendégparkolókat díjmentesen biztosítunk.
 • Irányadó tevékenységek: nevelési, oktatási, kulturális, környezetvédelmi, természetvédelmi, állatvédelmi, műemlékvédelmi, hagyományőrző, egészségvédelmi, sport, szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi, euro-atlanti integrációs, kisebbségvédelmi területek (természetesen más tevékenységeket is befogadunk).
 • Várható kaució: két havi bérleti díj összege
 • Várható beköltözés: 2017. november
 • A bérlésre vonatkozóan fairplay szabályzat lesz érvényben:
  • A gépkocsibeállók elsősorban munkaidőben történő parkolásra alkalmasak, P+R, vagy több napos folyamatos idejű parkolás nem engedélyezett. Parkolás kizárólag személygépkocsival, vagy motorkerékpárral lehetséges.
  • Fenntartjuk a jogot, hogy az átlagosnál nagyobb ügyfélforgalmat bonyolító vállalkozások esetében plusz resziköltség hozzájárulást kérjünk.
  • A park természetesen séta, séta közbeni megbeszélés céljára használható, de az üzleti célú tevékenység külön megállapodás tárgyát képezi (pl. szabadtéri foglalkozás, irodán kívülre tervezett üzleti tevékenység).

A helyiségek foglalását követően az értékelés során az alábbi szempontokat vesszük figyelembe (elsősorban, de nem kizárólagosan):

 1. Megajánlott bérleti díj nagysága
 2. Bérelni kívánt helyiségek száma (egész épület/több helyiség/egy helyiség)
 3. Szerződéskötés időtartama
 4. Tevékenység
 5. Nagykovácsihoz (vagy a környező településekhez) köthető tevékenység, helyi vállalkozás, helyben lakó személy, vagy a kastély rendezvényfunkcióit kiegészítő, támogató munkakör

További információkért kérem írjon a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre!

A Nagykovácsiban található irodaépületekbe elsősorban hosszútávú bérlőket várunk, akik tevékenységüket nyugodt és inspiráló, zöld környezetben szeretnék végezni. Az épületek felújítása során kiemelt figyelmet fordítottunk használható terek létrehozására, de figyelembe kellett vennünk az örökségvédelem előírásait is. A Magyar Cserkészszövetség fenntartja a jogot, hogy kizárólag az értékrendjével azonosulni tudó, a kastély és a Szövetség hírnevét nem sértő, átlátható vállalkozásokat fogadjon be a területre és e tekintetben önállóan, indoklás nélkül döntsön.

Az épületek mellett található kastélyépületben képzések, tréningek, rendezvények, esküvők is helyet kapnak majd. A kastélyban lehetőség lesz a tréningtermek, de akár a bálterem bérlésére, sőt az egész épület, vagy épp a park igénybevételére is. Természetesen irodabérlőink elsőbbséget élveznek a komplexum épületeinek, szolgáltatásainak használata, bérlése során.

Tájékoztató kiadványunk innen letölthető!

Az egyes irodaépületek részletes információiért görgessen lejjebb!


Benedicty-épület (A)

Az irodaépület teljes kiadható területe 79 m2, amely három helyiséget (18 m2, 46 m2, 15 m2) tartalmaz, a hozzájuk tartozó teakonyhával és vizesblokkokkal együtt.
Az épület közvetlenül a főbejárat mellett helyezkedik el, az irodahelyiségek önálló bejárattal rendelkeznek. Ebben az épületben kapott helyet a kastélypark portaszolgálata is, természetesen külön bejárattal, elkülönítve az irodáktól.

A nagykovácsi kastély első állandó lakója Tisza Lajos lehetett, aki közmunka-, és közlekedésügyi, később a király személye körüli miniszter volt. Az 1879-es tiszai árvíz után Szeged újjáépítési biztosává nevezték ki, ezért a munkájáért később I. Ferenc Józseftől szegedi előnévvel grófi címet kapott. Ebben az időben a kastélyt Benedicty József építész tervei alapján bővítették ki, így nagyjából elnyerte mai formáját, és ekkor a tájképi kertet is jelentősen kibővítették. Az épület, tisztelegve a kastélyt és környezetét alakító építészmérnök előtt, a Benedicty nevet kapta.


Görgey-épület (B)

Az irodaépület teljes kiadható területe több mint 100 m2, amely négy önálló helyiséget (16 m2, 14 m2, 12 m2, 7 m2) tartalmaz, valamint egy nagy diszponibilis teret, amelyben 14, 22 és 22 m2-es egységenként ajtókkal többféleképpen alakítható helyiségek hozhatóak létre. 
Természetesen ebben az épületben is megtalálható a teakonyha és az akadálymentes vizesblokk is. Az épület a főbejárathoz képest a második (középső) helyen áll, önálló bejárattal rendelkezik.

A kastélyépület 1849-ben Görgey Arthur tábornok főhadiszállásaként is szolgált. Az irodaépület Görgey Arthurrúl kapta nevét, aki 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, több alkalommal a honvédsereg fővezére volt. Polgári végzettségét tekintve vegyész, és 1848 előtt e területen is kiemelkedő eredményeket publikált.


Wattay-épület (C)

A műemléki, restaurált irodaépület teljes kiadható területe több mint 140 m2, amely hat önálló helyiséget (20 m2, 5 m2, 26 m2, 13 m2, 12 m2, 23 m2, 41 m2) tartalmaz. 
A 41 négyzetméteres helyiség különlegessége a több, mint két méter szélességű fából készült, restaurált kapu (mögé nyitható üvegajtókat helyeztünk), amely természetes fénnyel árasztja el a teret és akár nagyobb tárgyak beemelését is lehetővé teszi. Ebben az épületben is megtalálható a teakonyha és az akadálymentes vizesblokk is. Az épület a főbejárathoz képest a harmadik (szélső) helyen áll, önálló bejárattal rendelkezik.

A kastélyterület a Wattay családtól 1828-ban került a Teleki családhoz, amikor Wattay Borbála és Roth Tamás lánya hozzáment gróf Teleki József koronaőrhöz. Később a Telekiek keze alatt épült át a kastély klasszicista stílusban, majd a Tisza család örökölte tovább egy újabb házassággal, amikor Teleki József unokája, Teleki Júlia Tisza Lajoshoz ment feleségül. Az épület tisztelegve az eredeti tulajdonosok előtt, a Wattay nevet kapta.