A nagykovácsi Teleki-Tisza-kastély felújítása 2016 áprilisában kezdődött el, a munkálatok célja, hogy visszanyerje történelmi pompáját a több mint 150 éves épületegyüttes. A felújítási koncepció kialakításánál a Magyar Cserkészszövetség Mérnökirodája maximálisan figyelembe vette a műemléki értékeket, az épületben rejlő lehetőségeket és a nagykovácsi lakosok jogos elvárását, hogy a kastély nyíljon meg a településnek. 
Amikor a kastélyegyüttes 2014-ben a Magyar Cserkészszövetség tulajdonába került, az épületek csak részben voltak használatban, állaguk leromlott, műemléki értékeik elhomályosultak az átépítések miatt. Az alapos műemléki kutatás után Gyulai Attila, Katona András és Riedel Miklós építészek több olyan bővítményt lebontásra jelöltek ki, amelyek a második világháború után épültek, így a főút felől újra láthatóvá válik a kastély épülete. A látványtervek itt tekinthetők meg.
 

Az 1945 utáni épületek közül megmarad a 2001-ben épült panzió, és a 60-as években felhúzott oktatási épület, ami 2015-ben már átesett egy korszerűsítésen. Utóbbi 2015 októbere óta ad otthon a makerspace.hu közösségi alkotóműhelynek, ahol a felújtás ideje alatt is tovább zajlanak az elektronikát, robotikát és 3D nyomtatást népszerűsítő workshopok.

A tervek szerint a Teleki-Tisza-kastély és melléképületeinek felújítása 2017 második negyedévében zárulhat le, és az elkészült komplexum ezután egy olyan pedagógiai központnak adnak helyet, mely színes programokkal várja a cserkészeket és azokat, akik meg akarnak ismerkedni a cselekedve tanulás és a közösségi munka értékeivel.